Актуално
Русия е ликвидирала

Русия е ликвидирала десетки войници, влезли на нейна територия….

Центърът опроверга публикувани в социалните мрежи данни, че противникови части са навлезли в някои руски населени места, намиращи се близо до границата с Украйна.

Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) отхвърли твърденията, че базирани в Украйна въоръжени групировки са преминали на руска територия, съобщи Ройтерс, като се позова на РИА Новости, предаде БТА.

„От 10 март ФСС на Русия, съвместно със спомагателни подразделения на въоръжените сили на Русия, пресече няколко опита за нарушаване на държавната граница […]

Унищожени са 100 души жива сила на противника, шест танка, самоходна артилерийска установка „Цезар“, 20 единици бронирани машини, опорен пункт“, съобщи Центърът за връзки с обществеността към ФСБ.

Центърът опроверга публикувани в социалните мрежи данни, че противникови части са навлезли в някои руски населени места, намиращи се близо до границата с Украйна.

По опиталите да проникнат на територията на страната украински части бяха нанесени авиационни, ракетни и артилерийски удари, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

Руската армия прави всичко необходимо във връзка с украинските удари с дронове и ракети срещу територията на Русия и остава в бойна готовност, заяви Кремъл след вълната от украински атаки тази нощ, предаде Ройтерс.

Украйна удари през нощта цели на територията на Русия с най-малко 25 дрона и девет ракети в масирано нападение, което предизвика пожар в голяма руска петролна рафинерия на втория в света най-голям износител на петрол.

Пожар избухна в горивно-енергийния комплекс НОРСИ близо до град Нижни Новгород, четвъртата по големина рафинерия в Русия, след украинска атака с дронове, заявиха руски официални лица. Комплексът, който е собственост на руската нефтодобивна компания „Лукойл“ и официално носи името „Нижегороднефтеоргсинтез“, се намира на около 430 км източно от Москва.

Рафинерията НОРСИ преработва около 15,8 млн. тона руски суров петрол годишно или 5,8% от общия обем на рафинирания суров петрол по данни на нефтопреработвателната индустрия. Според данните рафинерията произвежда около 4,9 млн. тона бензин, което представлява 11% от общото количество бензин, произвеждан в Русия, 6,4% от дизеловото гориво, 5,6% от мазута и 7,4% от авиационното гориво в страната.

Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрожденко заяви, че украински дрон е бил унищожен в покрайнините на град Кириши, където се намира рафинерията „Киришинефтеоргсинтез“ на руската нефтодобивна и газодобивна компания „Сургутнефтегаз“.

Тя е една от двете най-големи рафинерии в Русия, където се преработват около 17,7 млн. тона руски суров петрол или 6,4 % от общото количество за страната според източници от нефтопреработвателната индустрия. Според данните рафинерията произвежда около 2,3 млн. тона бензин, което представлява 5,3 % от общото количество, произвеждано в Русия, 7,6% от дизеловото гориво, 16,3% от мазута и 3,4% от авиационното гориво в страната.

epicenter.bg

Проверете също

Путин издаде билет до ада на предателите! „Искам да обърна внимание. Като казах за тези предатели… Понеже това винаги е било в нашата история, не забравяйте кои са те, идентифицирайте ги по…

Обикновено сдържаният Путин беше развълнуван на заседанието на ФСБ. Говореше за предатели и власовци. И …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *