Актуално

Борисов: Втора сглобка с ПП-ДБ след вота не можа да има

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече възможността за нова сглобка с „Продължаваме промяната – Демократична България“ след изборите. 

Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са натворили. Прехвърлят собствените си вини на някой друг“, каза той в кулоарите на Народното събрание тази сутрин. 

„Много зависи кой как ще се представи, много зависи кои хора имат интегритет, за да участват в тези разговори“, каза той и намекна, че оставането на Бойко Рашков в групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е проблем за преговорите.

По-късно зам.-председателят на партията Томислав Дончев нарече Рашков „лице със спорен интегритет“.

Акад. Денков да си отговори защо три години бяха в кабинети и само България нямаше План за възстановяване и устойчивост. Когато на Мицотакис и Пленкович им дадоха парите, програмата на г-жа Урсула беше да дадат и на България, но тогава се появи служебното правителство“, каза Борисов по повод обвиненията на ППДБ, че заради забавяне на закони от ГЕРБ страната ни не получава пари по Плана за възстановяване и устойчивост.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че твърденията на Денков са несериозни. „Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили. Да кажат какво направиха те“, отсече той.

Не мога да повярвам, че ПП-ДБ са казали такова нещо, че ГЕРБ са виновни за това, че се бави вторият транш по Плана за възстановяване, ядоса се Борисов  думите на Денков.

Преди три години ГЕРБ вкара България в Европейския банков съюз, в чакалнята на еврозоната и остави абсолютно договорен с Европейската комисия План за възстановяване и устойчивост, припомни бившият премиер.

„Три години те бяха министри, премиери – служебни или не. Над 20 закона сме приели заедно по Плана за възстановяване и сега, когато сме в предизборна кампания, след три години бездействие, да кажеш, че ГЕРБ са виновни, просто не е сериозно. Акад. Денков да си отговори защо три години бяха в кабинети и само България нямаше план“, каза гневно още Борисов.

Търсят по всякакъв начин да прехвърлят собствената си вина на някой друг, добави той.

„Николай Денков да каже за тези три години какво са сътворили, освен да плащат с парите, които завариха – какво построиха, какво направиха, къде инвестираха, за да носи печалба“, настоя Борисов. 

За Димитър Главчев Бойко Борисов каза, че е много е трудно да си служебен премиер без парламентарно мнозинство.

„Много е трудно да не си работил тази работа и да ти се стовари всичко на главата и всички партии да се стараят да са далече от теб, а цялата отговорност да стовари на един човек. В сферата на отбраната, в сферата на енергетиката – служебният премиер може да разчита на пълна подкрепа от ГЕРБ“, подчерта Борисов.

 Борисов остро реагира на искането за оставка на Росен Желязков. 

Всичко се е разпаднало, парламентът свършва, те искат оставката на Желязков. Да се държим сериозно! Това са емоционални изблици на несигурност, слабост, неспособност„, уверен е Борисов по повд искана оставка на председателя на парламента Росен Желязков.

„Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре“, заяви лидерът на ГЕРБ на въпрос как ще коментира бягството на Бойко Рашков от комисията за митниците. 

„Всички в ГЕРБ осъждаме поведението на журналистите. Не може депутати да се гонят по коридорите и да се бият с чадъри“, добави Борисов.

  По повод последните социологически изследвания Борисов каза:

Първо аз никога не гледам социолозите, на мен никога не са ми искали пари, защото знаят, че не ги гледам. Другото е гласът на хората, за който гласуват, както гласуват, след това така ще се работи в парламента. Много зависи кой как ще се представи. Много зависи кои от тях имат интегритет, за да участват в подобни разговори. Спомням си, че в програмата им за КПНОПИ беше записано само едно име – това на Бойко Рашков“, допълни Борисов.

epicenter.bg

Проверете също

Срам и резил ! След изборите: ПП-ДБ пак се молят на Борисов, готови за преговори с ГЕРБ за общо управление

ПП-ДБ пак се молят на Борисов за участие във властта. Готовност да преговарят с ГЕРБ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *