Актуално
Костадинов

Костадинов: ПП-ДБ са тотални неадекватници, ще подпишат с Борисов и ще станат негови държанки

Нашата информация е, че Борисов се е разбрал с ПП-ДБ да получи главния прокурор. Ако това се случи, след няколко месеца новият главен прокурор ще започне да повдига обвинения на министрите на ППДБ“, прогнозира лидерът на „Възраждане”

С Радев си говорихме за актуалната политическа обстановка, за това, че колкото по-бързо има предсрочни избори, толкова по-добре. За демографската криза, за българските общности в чужбина. За това, че България умира, а убийците са в Народното събрание“, обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред медиите след срещата си с президента в рамките на консултации за съставяне на правителство.

„Успешна ротация означава неуспешно развитие на България. Смятаме, че Радев трябва да връчи мандата още утре“, добави той.  

„ПП-ДБ са тотални неадекватници, ще подпишат споразумение с Борисов“, заяви Костадинов. Според него ПП се гърчат като настъпани червеи, вече са четвърта политическа сила.

„За последните 9 месеца те реабилитираха Бойко Борисов. С подписването на коалиционното споразумение те ще го превърнат в основния политически фактор и те ще бъдат негови държанки. В момента според нашата информация те са четвърта политическа сила“, каза още лидерът на „Възраждане“.

„За някои неща спорихме с Радев, с другите неща беше съгласен с нас“, добави Костадинов.

„Нашата информация е, че Борисов се е разбрал с ПП-ДБ да получи главния прокурор. Ако това се случи, след няколко месеца новият главен прокурор ще започне да повдига обвинения на министрите на ППДБ“, прогнозира лидерът на „Възраждане“.

Парламентарни избори не просто са задължителни, те са наложителни.

Миналата година бе погазен тежко референдумът за българския лев. С акуширането на посланици – американски, английски. Вие тогава трябваше да застанете в  позиция на защита на българския народ, обърна се Костадин Костадинов към Румен Радев.

„Абсолютно невярно! Аз се ръководя единствено и само от Конституцията, каквато и да е тя. Без решение на НС аз не мога да разпиша указ за провеждане на референдум. Крайно време е да се сложи край на такива спекулации“, отсече президента.

Днес е вторият ден на консултациите при президента преди връчването на мандат за съставяне на правителство.

Румен Радев ще разговаря днес и с представители на „БСП за България“ и „Има такъв народ“.

Консултациите с парламентарно представените партии започнаха вчера на „Дондуков 2“ – последователно с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

След първия кръг от разговори в изявленията на партиите имаше умерен оптимизъм за съставяне на нов кабинет.

Проверете също

На 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва….

На 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия президентът и върховен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *