Актуално
Румен Радев

Румен Радев: Ще сезирам КС !Полуконституция, полушенген, полуистина, полубюджет, полуреформи, полууправление, заяви президентът…..

Първото ми действие за тази година е да изпратя Конституционния съд да разгледа несправедливите и некомпетентни действия върху българската Конституция. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев след водосвета на бойните знамена, флаговете и светите знамена на Българската армия, цитиран от БТА.

„Ще го направя в понеделник и тогава ще ви разкажа подробно моите мотиви, които са много обемисти“, каза той.

Влизаме в 2024 година с противоречиви чувства и неясни решения – частична конституция, частична безумието, частична истина, частичен бюджет, частични реформи, частично управление, каза президентът. По негови думи, когато „политическият хаос и търговията с националния суверенитет“ стават норма, цената е нашето национално достойнство и превръщането ни във второкласни европейски граждани. Цената на безразличието е нашето бъдеще, подчерта Румен Радев. Според него 2024 година ще бъде година на избори, но не само за Европейския парламент, а и за избор между войната и мира, между самонизнижението и достойното ни европейско бъдеще, между примирението и действията.

Ще се нуждаем от голяма вяра в нашите сили и в бъдещето на България, решителни действия, съединение на усилията и възстановяване на справедливостта, за да можем да се развиваме като достойна европейска демокрация, заяви президентът Радев.

Президентът поздрави всички, които празнуват Богоявление и Йордановден, като им пожела здраве и късмет. Той пожела здраве и професионални успехи на служещите в българската армия.

Проверете също

Румен Радев ще използва президентските си правомощия

Няма да има по ръба на закона! Румен Радев ще използва президентските си правомощия, които не бяха орязани от Сглобката, и ще осуети влизането на скандалната Десислава Атанасова в Конституционния съд чрез бойкот на клетвата и….

Президентът Румен Радев ще използва своите прерогативи и ще предотврати назначаването на Десислава Атанасова в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *