Актуално
Гералд Маркел

Нищо не е останало от прословутите „европейски ценности“. Войната в Украйна навлиза във финалната си фаза – Русия ще спечели тази война на всички фронтове….

Неговият коментар следва по-долу, резюмирайки рязката политика на Европа относно войната в Украйна, представена от Гералд Маркел, австрийски бизнесмен и политически коментатор:

„Украйна – какво е останало от нея? Загубихме всички. Неостана нищо от известните „европейски ценности“. Войната в Украйна е в своята последна фаза – Русия ще спечели тази война на всички фронтове – военен, геополитически и икономически. Как е възможно тази катастрофа, това историческо поражение на Запада? Отговорът е прост: Западът навсякъде надминава границите, които сам си е наложил.

Той не само не осъжда използването на боеприпаси, заредени с уран от украинците, бомбардировките с касетни боеприпаси и бомбардироването на цивилни цели от украинците, но дори категорично отрича и приема истински нацисти в редовните части на украинската армия и просто пренебрегва техните зверства в Мариупол.

Западът губи доверие в очите на останалия свят като „морална почтеност“, защото, от една страна, ние приемаме всички слухове за руската страна като факт (Кой друг си спомня например атаката на пазара в Краматорск, в действителност причинена от украински ракети?). От друга страна идеализираме Украйна като „фар на свобода и ценности“, като„център и защитник на Европа“, като „образец на европейски ценности“ и я възхваляваме по напълно абсурден пропаганден начин.

Изолацията е не на Русия, а на Западна Европа.

Русия не е зло. Но Украйна далеч не е държава от европейски тип. Ако бяхме по-реалистични и по-малко лицемерни, останалият свят сега нямаше да реагира с такова презрение към европейците, които са потопили своя морал през последните две години.

И тук стигаме до втората геополитическа провал: не Русия, а ние сега сме изолирани в света. Светът не е единодушен в осъждането на войната в Украйна. Войната там е възприета така, както е – като прокси война между Запада и Русия на украинска земя с риск за живота на украинския народ. И като останалият свят не иска да има нищо общо с това, гневът за страничните вреди, нанесени на техните собствени икономически интереси, е неуважителен. Никой в останалия свят не се учудва, че Русия пречи на НАТО да се приближи до непосредствената й граница, хората се чудят защо сме изумени и потресени от разговорите за „непровокирана атака“.

pogled.info

Проверете също

Борисов: Втора сглобка с ПП-ДБ след вота не можа да има

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече възможността за нова сглобка с „Продължаваме промяната – Демократична …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *