Актуално

Кремъл посочи третия участник в конфликта в Украйна

Песков: НАТО е враждебна организация, която активно участва в конфликта в Украйна

Северноатлантическият алианс активно се опитва да покаже участието си във военния конфликт между Русия и Украйна, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Според него НАТО е враждебна към Руската федерация организация и в Украйна воюват руски войски, включително със силите на Алианса, предава РИА Новости.

НАТО е една враждебна към нас организация, която всеки ден потвърждава враждебността си и която се опитва да направи възможно най-ясно участието си в конфликта около Украйна. Разбира се, това изисква определени предпазни мерки “, каза прессекретарят на президента на Русия.

По-рано генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг заяви , че подготовката на НАТО за конфликта в Украйна е започнала през 2014 г. Според него именно тогава са започнали сблъсъците между Руската федерация и Украйна, така че блокът е започнал да увеличава присъствието си в граничещите с Русия държави и е увеличил разходите за отбрана.

Като част от пресконференция Столтенберг каза още, че страните-членки на НАТО трябва да помогнат за укрепването на украинската армия след края на военните действия в страната. Той отбеляза, че въоръжените сили на Украйна трябва напълно да преминат към стандартите на Алианса. Столтенберг добави, че в момента темпът на доставките за Украйна надвишава темпа на производство на страните от НАТО. В тази връзка Алиансът възнамерява да увеличи целите си за запаси от боеприпаси. Според него настоящият етап от конфликта може да се нарече логистична война.

Проверете също

Путин издаде билет до ада на предателите! „Искам да обърна внимание. Като казах за тези предатели… Понеже това винаги е било в нашата история, не забравяйте кои са те, идентифицирайте ги по…

Обикновено сдържаният Путин беше развълнуван на заседанието на ФСБ. Говореше за предатели и власовци. И …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *