Актуално

Румен Радев: Политиците от 48-то НС бяха страхливци и непоеха отговорност в труден момент

Партиите трябва да съставят равителство и да поемат отговорност за даването на оръжия на Украйна, това заяви днес президента Румен Радев на брифинг пред медиите.

„Както вече казах тази война няма как да бъде спряна с военни решения, трябва дипломация и диалог“, подчерта отново Радев.

„Що се отнася до някои призиви на бивши народни представители, нека да е ясно, че партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека да поемат отговорност за решението Българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас“.

Президента се обърна и към народните предтавители с остър тон и каза,че според него 48-мото Народно Събрание се е саморазпуснало от страх да поеме страната в толкова труден момент.

„То саботира правосъдната реформа, саботира европейската ни интеграция, не прие предложените от служебното правителство закони, които облекчаваха и отваряха пътя ни към Шенген и еврозоната. Това НС прие съдбоносни решения без никакъв анализ и оценка на риска и не прие предложеното от служебното правителство програма за реална модернизация на Българската армия“.

Проверете също

Румен Радев: Ще настоявам министър-председателя да си спази обещанието, което даде пред мен и пред обществото, че ще…….

В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *