Актуално

Кирил Петков е токсичен и е патологичен лъжец! Най-голямата щета, която е нанесъл Кирил Петков, не е на противниците си – а на собствените си избиратели и тяхната идея за “промяната”….

Кирил Петков унищожава ПП-ДБ – не е ли време „демократичната общност“ да се откаже от него?

Налаганата с мъка идея, че става въпрос за партия от образовани, цивилизовани и честни хора, просто се изпари. Кировщината преобърна имиджа наобратно и ще продължи да го прави.

Виктор Блъсков

Труд

Най-голямата щета, която е нанесъл Кирил Петков, не е на противниците си – а на собствените си избиратели и тяхната идея за “промяната”. Една гражданска енергия се превърна в заложник на един посредствен политик, който я използва, за да лъже, върти шуробаджанашки далавери и да насъсква токсично поведение сред собствените си избиратели.

Той е токсичен, сам унищожава партията си отвътре и е патологичен лъжец.

Токсичното присъствие:

Може би много от вас са забелязали едно изостряне на диалога в обществото, при което всички ние се отнасяме много по-крайно с хората с различно мнение. Има много фактори, които са допринесли за това, но със сигурност Кирил Петков е един от тях. 

Спомняте ли си как заяви, че ПП-ДБ са “добрите сили”, а срещу тях е “мафията”?

Е, това е редовен негов трик. От интелектуална немощ, поради която не може да измисли по-ефективен начин да впечатли електората от гръмки и драматични изхвърляния, той редовно е обяснявал как всички срещу него са лоши, мафия и какво ли още не. Че се борят срещу тези, които искат да унищожат България. На жълтите павета, когато правителството му падаше, също обясняваше как са се събрали “добрите” да го подкрепят.

Нима, ако постоянно повтаряш, че едни хора са “добри”, а другите искат да ги затрият, те няма да се радикализират с точно този праведен плам, който се вижда от тяхната страна? 

Катастрофалната кадрова политика:

Като де факто “лидер” на ПП, той би трябвало да отговаря и за изграждането на партията. Има ли нещо такова всъщност? Ами, кадровата политика на Кирил Петков успя да докара… Радостин Василев! Да, за тези от вас, които са забравили, Петков лично се срещна с него да го убеждава да се отцепи от ИТН. След като го сложи в листите на ПП-ДБ, Василев му върна жеста, като пусна скандалния запис от вътрешната среща, след което се отцепи от партията и използва повечето си публични изяви да ги громи.

Освен този прекрасен кадър, Кирил Петков може да се похвали и с Деница Симеонова. Вероятно не знаете коя е тя – става въпрос за жената, която каза “просто Киро”. Тя е от неговото обкръжение и дори потръгна мълвата, че той я е наложил на практика насила в евролистата, измествайки Настимир Ананиев, без да е ясно тя какви квалификации и потенциал има.

Шуробаджанащината всъщност за “просто Киро” е съвсем редовен метод на кадрова политика – вчера стана ясно, че той е поискал да сложи бившия си личен бодигард начело на междуведомствения щаб на МВР и прокуратурата срещу изборните нарушения. След разкритието той обвини, че вътрешният министър Калин Стоянов служил на Борисов и Пеевски. Нищо, че самият Кирил Петков беше предложил Стоянов за министър – тоест, той, борейки се с ГЕРБ и ДПС, налага кадрова политика ПП-ДБ да предлага министри от ГЕРБ и ДПС.

А, забравих, той каза, че се е чувал със Стоянов само веднъж. Значи, кадровата политика на “просто Киро” е да налага на ключови постове след един разговор.

Нека и не забравяме Бойко Рашков, който беше негов пръв приятел и с когото организираха безумния арест на Бойко Борисов, от който тръгна краят на ПП и възкресението на ГЕРБ. Лена Бориславова направо изглежда като топ попадение при тези примери, макар правният капацитет на ПП-ДБ да остава под въпрос. 

Безкрайните лъжи:

Кирил Петков лъже. Всъщност, той дори стъпи на политическата сцена с лъжа – докато имаше канадско гражданство, той се подписа под декларация, в която заявява, че няма друго гражданство освен българското. Петков излъга, като каза, че не изпращаме оръжия на Украйна – което тогава неговите избиратели подминаха, защото бяха доволни от резултата, но той все пак излъга. През 2022 Кирил Петков излъга, че има план за газа – след което се оказа, че няма и обвини служебното правителство, когато се оказа, че няма. Излъга, че е летял на 8000 метра без кислород при спасителната акция на връх Шиша Пангма, като се оказа, че е било на 6500 метра. Макар и по-незначителна, включвам и тази лъжа, за да видите, че това е непоправим проблем при него.

Излъга и за завода за електромобили, който щеше да се строи – провали се.

Той излъга преди два дни за раждаемостта с твърдението, че тя се вдига от последните години – докато тя стремглаво спада и коефициентът на раждаемост се е повишил, само защото имаше преброяване през 2022 и се оказахме още по-малко хора, отколкото НСИ смяташе.

Позитивите:

И след като изброихме всичките негативи на водача на “Промяната”, нека балансираме с позитивите. Какви са всъщност те? Ами, има някаква харизма все пак. Това дълги години беше проблем именно на ДБ, защото Христо Иванов няма същото присъствие пред камерата и се затруднява да говори на разбираем за избирателите език. Асен Василев страда от същите проблеми, поради което вероятно до ден днешен не е взел контрол над партията да спре белите на “просто Киро”.

Така че можем да заключим, че дори самият Петков колкото и да е извършител, толкова е и жертва – защото той дойде на сцената със силно излъскан имидж, който го постави там, където въобще не му беше мястото. Заради едната усмивка го хвърлиха в небрано лозе и му дадоха отговорности, до които въобще не трябва да се докосва. Колкото и да е ценно това да има приятно за избирателите лице начело, вече виждаме как особено ДБ страда от присъствието му. Налаганата с мъка идея, че става въпрос за партия от образовани, цивилизовани и честни хора, просто се изпари. Кировщината преобърна имиджа наобратно и ще продължи да го прави.

Не е ли време обаче “демократичната общност” да каже стига толкова и всички задружно – обществото, ПП-ДБ и дори самият Киро да си отдъхнем от абсурдното положение?

epicenter.bg

Проверете също

Дъно! Обиди и ругатни в парламентарната зала, депутатите в Народното събрание се разминаха на косъм от сбиване….

Дъно! Обиди и ругатни в парламентарната зала Депутатите в Народното събрание се разминаха на косъм …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *