Актуално

Румен Радев: Не трябва да приемаме войната за нормално явление!

Голямото предизвикателство пред международната общност е да не приемаме войната в Европа за нормално явление. Мотото на Мюнхенската конференция по сигурността „изграждане на мир чрез диалог“ е особено актуално в разгара на войната в Украйна, която вече се превърна в изтощителен не само за воюващите страни икономически сблъсък, а нейните вторични ефекти превръщат в заложник икономическите и социални системи на всички европейски държави.

Дълбоките противоречия между Русия и Украйна трудно ще се разрешат чрез война. Още по-малко тази война може да доведе до устойчив мир. Затова е изключително важно международната общност най-сетне да се фокусира върху прекратяването на военните действия и търсенето на мирно решение с политически средства.

В рамките на 59-ото издание на Мюнхенската конференция по сигурността ще обсъдим и състоянието на демокрацията и спазването на човешките права. Нека не забравяме, че все още и в Европа имаме проблем със спазването на човешките права, какъвто е случаят с нашите сънародници в РСМ, които открито отстояват българската си идентичност.

Румен Радев / ФБ

Проверете също

ДАНС сезирана за фалшификацията на Киро и Лена, прокуратурата бави разследването

Започва разследване по което до този момент за 8 месеца за събрани доказателства и са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *