Актуално

Експерт: 1 млн. лв са дадени за безумната, незаконна и опасна организация на улиците около НДК

Диана Русинова

Европейски център за транспортни политики

Поради това, че имаше протест, днес успяхме да измерим новоположената пътна маркировка по бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Витоша” и ул. “Проф. Ф. Нансен”. Прегледахме и другите средства за сигнализиране. Черните колчета продължавам да не разбирам кой точно ги избра и колко далеч е от пътната безопасност този човек, но пък за сметка на това светлоотразителите по тях не са от материали за пътни знаци, а за ремаркета на тежкотоварни автомобили, т.е. не са подходящи за този вид съоръжения. С други думи – опасни са и не им е там мястото.

За пътната маркировка, е отдавна не бяхме мерили пътна маркировка с толкова ниска параметри. Изискванията за този клас улици са съответно Qd>160 в случая Qd=157 (това се отнася до дневната видимост, което означава, че до месец ще е драстично под нормата).

При нощната светлоотразителност е още по интересно. При изискване Rl>300 имаме фрапиращите стойности от Rl>22. По принцип това е нормално, защото имаме колосална загуба на перли, което показва, че са използвани продукти с много ниско качество. Което е буквално шокиращо, тъй като според информация от общински съветници до тук са били похарчени близо 1 мил лв.

Но сега на основната мисъл – преди да обясняват, че всичко било наред и измежду расистките коментари по мой адрес, горещо ги насърчавам да си проверяват изпълнителите и действията, защото това вече май не е и за съда, а за друга институция. 

При изпълнението на проекта са нарушени два закона и 6 поднормативни акта.

Още нещо, тази организация на движенито освен, че е незаконна е и опасна за хората.

Проверете също

Въпрос за сто милиона лева… Защо отиваме на предсрочни парламентарни избори?

Българските политици вкупом стават все по-ненужни, като показват неспособност да излъчат стабилно правителство и тласкат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *