Актуално
Войната в Украйна се обръща

Войната в Украйна се обръща в полза на Путин заради глупостта на САЩ

Докато Украйна продължава борбата си срещу руската агресия, светът започва да забравя за страха от войната, фокусирайки се върху собствените си проблеми, пише The Atlantic.

Докато светът обявява „безизходица” на фронта, Украйна остава толкова смела, колкото и в началото на инвазията. Киев обаче сега е силно ограничен в боеприпасите и всичко може да доведе до факта, че украинските сили просто няма да имат възможност да продължат борбата.

Още по-дълбока и по-широка вълна на шок ще доведе до нарастващо осъзнаване, че Съединените щати са не просто ненадежден, но и несериозен съюзник. Глупав съюзник. ЕС харчи повече пари за Украйна, отколкото американците, но все още не може да произвежда толкова толкова, колкото САЩ имат в складове, посочва изданието в статия, цитирана от агенция УНИАН. Колебанието на Вашингтон да предостави оръжия на Украйна убеждава съюзниците в „политическата некомпетентност“ на Съединените щати и изпраща послание до Русия и Китай, че Съединените щати „са дегенерираща, умираща държава“.

За външния свят никаква логика зад тези решения няма смисъл. Всичко, което виждат, е, че американската политическа система е била отвлечена и осакатена от радикална проруска фракция, водена от Тръмп, опозорен бивш президент, който използва насилието и измамата, за да вземе властта отново. Тръмп се опитва да използва украинския въпрос, за да се върне в Белия дом. Неговите мотиви са откровено егоистични: той иска границата между Съединените щати и Мексико да остане хаотична, за да може да използва този въпрос в своята предизборна кампания.

fakti.bg

Проверете също

Путин издаде билет до ада на предателите! „Искам да обърна внимание. Като казах за тези предатели… Понеже това винаги е било в нашата история, не забравяйте кои са те, идентифицирайте ги по…

Обикновено сдържаният Путин беше развълнуван на заседанието на ФСБ. Говореше за предатели и власовци. И …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *