Актуално

Ротацията мираж ли е? Сега Борисов е излязал от изолация и Не е далеч мигът, в който той ще каже – „Аз мога да съм министър-председател на страната“ – нещо, което…

Когато преговарят две страни, които не са сигурни какво точно желаят, прогнозите са невъзможни. И двете страни желаят да има избори, но и същевременно не искат. Причините им са различни.

Този анализ беше направен от социологът Андрей Райчев по време на интервюто му за bTV Новините. „Борисов беше готов да направи големи жестове, за да бъде призован на масата за преговори. Той успешно показваше, че може да се откъсне от изолацията си. Сега той е вече в играта. Не е далечен мигът, в който той може да обяви – „Аз съм готов да бъда премиер-министър на страната“ – нещо, което преди години изглеждаше невъзможно,“ добави той.

Според Райчев, Борисов върви към избори, но все още не е взел решение.

„Едно правителство с премиер Мария Габриел наистина би било правителство с премиер Асен Василев. Тя е опитна в дипломацията, но няма представа за вътрешната структура на държавата. Тя не е опитна. Явно е ефективна и има значение за Европа по отношение на представителство, но не е човек, който може да се впусне в детайлите и да управлява,“ коментира социологът.

„Ако имаше възможност Денков да продължи, предполагам, че Борисов щяха да се съгласи. Той дори се разяри, че Денков е подал оставка, защото може би виждаше себе си с министри и премиер Денков. Борисов чака резултатите от изборите в САЩ с голям интерес, тъй като имаше близки лични връзки с Доналд Тръмп. Той чака и наблюдава,“ допълни Райчев.

Проверете също

Срам и резил ! След изборите: ПП-ДБ пак се молят на Борисов, готови за преговори с ГЕРБ за общо управление

ПП-ДБ пак се молят на Борисов за участие във властта. Готовност да преговарят с ГЕРБ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *