Актуално

Президентът Радев с извънреден ход за промените в Конституцията

Президентът Румен Радев заяви пред медии, че ще сезира Конституционния съд за промените в основния закон, които депутатите приеха окончателно днес. Според държавния глава промените в Конституцията подкопават устоите ни като демократична и правова държава, предава „24 часа“.

„За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституцинния съд е мой дълг“, посочи държавният глава.

Вече е ясно, че гласуваните промени в Конституцията няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани“, посочи Радев. 

„За сметка на това подкопават устоите ни, като демократична, правова и суверенна държава. И зад тези промени прозира една ясна цел – управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие“, допълни Радев.

„С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната те показват, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем.

За експеримента с конституцията българите ще плащат тежка цена и като държавен глава сезирането на Конституционния съд е мой дълг“, посочи държавният глава.

Проверете също

Румен Радев ще използва президентските си правомощия

Няма да има по ръба на закона! Румен Радев ще използва президентските си правомощия, които не бяха орязани от Сглобката, и ще осуети влизането на скандалната Десислава Атанасова в Конституционния съд чрез бойкот на клетвата и….

Президентът Румен Радев ще използва своите прерогативи и ще предотврати назначаването на Десислава Атанасова в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *