Актуално
Плевнелиев с обвинения срещу Румен Радев

Плевнелиев обвини Румен Радев в манипулации : държавният глава Радев за пореден път наруши Конституцията

Държавният глава отново наруши Конституцията със своите действия. Независимостта на Конституционния съд бе подложена на възпиране от Румен Радев.

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев коментира, че той няма право да наставлява съда какво да прави. Той изрази леко изненада от решението на НС, което определи мандатния срок на конституционните съдии. „Каква е разликата, дали е седем или девет години? Нека съдът си реши сам“, посочи Плевнелиев.

Той похвали депутатите за провеждането на публична процедура и изслушванията. Плевнелиев изтъкна, че Десислава Атанасова е имала 15 години опит в политиката и че Румен Радев не успя да даде никакво доказателство за липса на интегритет на Атанасова. Според Плевнелиев, „некоалицията“ е форма на сътрудничество между политически партии, което дава резултати.

Той подчерта, че ДПС е важна и системна партия, която играе положителна роля като подкрепя добрата работа на правителството в България. Плевнелиев посочи, че вече има резултати, като например влизането в Шенген. Главната цел на това правителство според него е влизането в еврозоната и трябва да бъде подкрепено.

Плевнелиев допълни, че не трябва да има извънредни избори преди влизането в еврозоната.

Проверете също

Борисов: Втора сглобка с ПП-ДБ след вота не можа да има

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече възможността за нова сглобка с „Продължаваме промяната – Демократична …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *