Актуално

Мария Захарова: Вашингтон за пореден път безсрамно призна, че Украйна за тях не е нищо повече от начин да напълнят джобовете си

„От началото на специалната военна операция общият обем на финансирането на Киев от страна на САЩ възлиза на около 113 млрд. долара. Всъщност това, както целият свят вече знае, е истинска престъпна схема за изтегляне на пари.

Но дори и тя, като се има предвид, че на практика е узаконена от администрацията на Байдън, не може да работи безкрайно“, заяви на вчерашната си пресконференция говорителката на руското Външно министерство Мария Захарова.

Коментарът ѝ бе по повод обявеният неотдавна от държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 175 милиона долара.

Тя припомни думите на Блинкен, че 90% от средствата, отпуснати на Киев, всъщност са инвестирани вътре в САЩ за развитието на американския военно-промишлен комплекс, а помощта за Украйна е печеливша ситуация за всички, затова е необходимо това да продължи.

„Всъщност Вашингтон за пореден път безсрамно призна, че Украйна за тях не е нищо повече от начин да напълнят джобовете си. Фактът, че цената на такива инвестиции възлиза на стотици хиляди човешки животи, разрушени съдби и страна, чиято земя е заразена с обеднен уран и никога не е интересувала никого в столицата на „лидера на демократичния свят“, заяви Захарова. 

Проверете също

Борисов: С коварен план ПП бръкнаха в джоба на всеки българин! Трудно ще излезем от кризата

ПП-ДБ мечтаеха за постове и позиции, вместо това България да бъде пълноправен член на Шенген …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *