Актуално
Илияна Йотова

Заваляха коментари в мрежата! Илияна Йотова: Имаше оферти към Радев да стане част от сглобката, но той…

От началото на сглобката президентът не се включи в нея, въпреки че имаше подобни предложения. Той никога не подкрепи незаконните им действия, напротив – всеки път търсеше решение в Конституционния съд. Това е непрощаваемо.

Така заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като беше част от откриването на XV научна конференция по лидерство с темата „Духовност и водачество. Култура на водачеството“ в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Според нея враждата с президента продължава. „Няма нищо ново в това, което си случва и може би сме свидетели на трета част. Първата беше „Президентът и войната в Украйна“, втората – „Президент и конституцията“. Сега очевидно сме „За кожата на един водач“, каза Йотова.

Според вицепрезидента президентът би се поддал на когото и да било, който му създаде партия, особено „ако му се нарежда кога и как да направи това“.

„Аз вече съм убедена, че (държавният глава – бел. ред.) е човек с чест. Стриктно спазва всички правила на закона, както и конституционните и законови. Вероятно това сглобката не може да му прости“, категорична е Илияна Йотова.

Според нея се нуждае от политическа възможност.

„Вчера разчетох в думите на президента, че той не каза, че той е алтернативата, не каза и че ще създаде алтернатива или нова политическа партия. Всички в обществото виждаме, че има нужда от нещо ново. Колкото повече пъти излизат и казват, че няма алтернатива на тяхното управление, толкова пъти се опитват да убедят себе си“, обясни тя.

Проверете също

Срам и резил ! След изборите: ПП-ДБ пак се молят на Борисов, готови за преговори с ГЕРБ за общо управление

ПП-ДБ пак се молят на Борисов за участие във властта. Готовност да преговарят с ГЕРБ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *