Актуално
Войната на Русия срещу Украйна ще продължи поне още две години

Войната на Русия срещу Украйна ще продължи поне още две години

По информация на CNN, западните разузнавателни агенции прогнозират, че войната на Русия срещу Украйна ще продължи поне още в продължение на две години. Източници на телевизията също така съобщават, че Въоръжените сили на Украйна се подготвят за ново контранастъпление.

Бележително е, че действащият президент на САЩ Джо Байдън настоява пред високопоставени законодатели да одобрят заявката му за помощ от 60 млрд. долара (109,45 млрд. лева) за Украйна. Администрацията осъзнава, че това вероятно е последният шанс за военно финансиране от САЩ преди изборите през 2024 г. Законодатели са уведомили Белия дом за това, съобщи служител пред CNN. Тъй като няма финанси за военно оборудване и помощ, служителите на Пентагона не провеждат срещи от миналия месец насам.

Западната подкрепа за Украйна е изключително важна в условията на статични бойни линии през последните няколко месеца, след неуспешната украинска контраофанзива за възстановяване на територия, завзета от Русия. В краткосрочен план, намаляването на американската помощ няма да има голямо въздействие върху бойните действия в Украйна, оценяват служителите на американското разузнаване. Смята се, че Русия се бори да се прегрупира, докато времето играе в полза на Украйна. В дългосрочен план, липсата на американска помощ може да позволи на Русия да възстанови темпото на доставки на оръжие и да се ползва от подкрепата на Иран и Северна Корея.

През тази година е предвидено, че Украйна ще работи за заздравяване на своята отбранителна индустриална база и възстановяване на своите сили, в очакване на по-тежки битки през 2025 г. Това е стратегия, върху която ще се съсредоточи и „Това е причината, поради която продължаващата подкрепа от Запада е толкова важна. През следващата година ще се предприемат действия, които ще определят какво ще се случи през 2025 г. и в бъдеще“, казва един от служителите, цитиран от „Фокус“.

Американският военен служител в Европа заявява, че опитът на Украйна за мащабна контраофанзива, с цел разделение на руските сили в Мелитопол, вероятно ще се случи след поне две години. Американски и западни служители не очакват нито Украйна, нито Русия да имат големи успехи на бойното поле през 2024 г.

И двете страни са прекалено изтощени относно войските и оборудването си, за да се видят огромни движения през 2024 г., казва военният служител. Украйна разглежда 2025 г. като „по-реална опция относно това, което може да осъществи, за да стартира нова офанзива“, споделя военният служител.

Въпреки това, Русия продължава да прави опити да принуди Украйна да се подчини със значителни ракетни и безпилотни атаки, насочени към Киев и другите големи градове в страната, което нарушава украинската противовъздушна отбрана. Украйна още се бори да набере нови войници, особено след опита за контраофанзива, който отне живота на хиляди души.

Проверете също

Путин издаде билет до ада на предателите! „Искам да обърна внимание. Като казах за тези предатели… Понеже това винаги е било в нашата история, не забравяйте кои са те, идентифицирайте ги по…

Обикновено сдържаният Путин беше развълнуван на заседанието на ФСБ. Говореше за предатели и власовци. И …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *