Актуално

Лукашенко: Киев няма друг път освен мир без предварителни условия

В интервю за китайски медии, чиято телевизионна версия беше показана по канала Беларус 1, президентът на Беларус Александър Лукашенко изрази мнение, че Украйна трябва да сключи мирен договор с Русия без предварителни условия. Той подчерта, че няма друг начин за разрешаване на конфликта.

Украйна трябва да разбере това. Няма друг начин, освен сега да сключим мирен договор. Без предварителни условия “, каза Лукашенко .

Той подчерта, че войните винаги завършват с мир и сегашната война в Украйна няма да бъде изключение. Лукашенко изрази опасения, че в случай на конфликт в друга част на света Украйна може да бъде забравена, което може да доведе до още повече смъртни случаи на украинци.

Президентът на Беларус също отбеляза, че трябва да изхождаме от интересите на собствения си народ и да спрем войната. Лукашенко подчерта, че настоящият лидер на Украйна Володимир Зеленски, въпреки че е добър човек, е много неопитен и трябва да разбере, че аплодисментите далеч не са искрени.

По-рано украинският външен министър Дмитрий Кулеба заяви , че Украйна не е съгласна поне с една точка от плана на Китай за разрешаване на конфликта между Москва и Киев. Говорим за изискването за премахване на едностранните санкции, каза той.

Проверете също

Путин издаде билет до ада на предателите! „Искам да обърна внимание. Като казах за тези предатели… Понеже това винаги е било в нашата история, не забравяйте кои са те, идентифицирайте ги по…

Обикновено сдържаният Путин беше развълнуван на заседанието на ФСБ. Говореше за предатели и власовци. И …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *