Актуално

Сглобката е вредна за България и носи повече щети, отколкото ползи…

От ВМРО – Българско национално движение не виждаме никакъв обществено полезен смисъл от съществуването на така наречената „сглобка“. Видимата, но неофициална формално коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС е пълен управленски и политически провал. Подготвяната ротация няма да доведе до нищо повече от повторен провал.

Това правителство – Денков-Габриел, не успя дори да се приближи до изпълнение на нито един от своите приоритети. Постигнаха провал с приемането на България в Шенген – частичен прием, а най-важният аспект – премахване на контрола по сухопътните граници, все още е неясен. Също провалиха своя приоритет за включване на България в Еврозоната. Съдебната и конституционната им реформа се оказа едно неясно кафе, чийто ефект за хората не е ясен.

Сглобката не осъществи нито една реформа, нито една. Това управление е само и единствено „Думи и Пари“.

ВМРО – Българско национално движение категорично смята, че на сглобката трябва да бъде сложен край, кабинетът Денков да подаде оставка и никаква ротация. ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са затънали в безпринципност, клиентелизъм и финансово-икономически скандали. По никоя от важните за българските граждани теми този кабинет и създалите го парламентарни партии не предприеха нищо конкретно.

Ние сме свидетели на непрекъснато увеличаване на цените на горива, храни, услуги. Свидетели сме на хаос в енергетиката. Хаос в земеделието. Тотален хаос в сектор „Сигурност“, неработещи разузнавателни и правоприлагащи органи. Здравеопазването е в колабури и съпътствано отново от поредица публични скандали. Списъкът не е изчерпателен, но е показателен за немощта на сглобката и тоталното отдалечаване от реалните проблеми на българските граждани.

Българското общество се нуждае от мерки за подобряване на образование, на здравеопазване, укрепване на сигурността и засилване на българската армия.

По всяка от тези теми настоящата сглобка се провали и продължава да се проваля. Политическата легитимност на този кабинет, събрал несъбираемите, е изчерпана отдавна. Безпринципната сглобка няма програма, няма план за действие и за девет месеца не може да отчете нито една съществена мярка, подобрила живота на гражданите.

Не приемаме твърдението, че алтернатива няма. Напротив, когато властта явно не се справя, тя трябва да бъде сменена. Вместо ротация е редно да има нови парламентарни избори, за да се даде оценка и българите да си кажат искаме ли да продължим по същия път или да се насочим към национално отговорна и пробългарска политика.

Проверете също

Даниел Митов: „Сглобките“ и експериментите трябва да приключат

Според водача на ГЕРБ-СДС във Варна „некоалиционните“ им партньори са избрали да съборят стабилния кабинет …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *