Актуално
Руските въоръжени сили поразиха над 100 цели в Краснолиманското направление

Руските въоръжени сили поразиха над 100 цели в Краснолиманското направление

В Краснолиманското направление руските сили са поразили около 140 обекта на въоръжените сили на Украйна, съобщи за ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата „Център“ Александър Савчук. Той добави, че разузнаването е разкрило позициите на 81-ва аеромобилна бригада и 58-ма мотопехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна в района на Торск и недалеч от Серебрянското горско стопанство.

В Краснолиманско направление артилерийските части на групата на силите на Центъра са нанесли огневи поражения на около 140 вражески цели , каза Савчук .

Савчук добави, че самолетите Су-34 и Су-25 са атакували опорни пунктове, райони на концентрация на огнева мощ и жива сила на украинските сили. Комплексът за противовъздушна отбрана ликвидира безпилотната система за въздушно разузнаване и корекция на огъня на артилерията A1-SM „Fury“. В резултат на работата на групировката „Център“ противникът претърпя загуби в личен състав и бойна техника.

По-рано Министерството на отбраната на Руската федерация съобщи , че две украински диверсионно-разузнавателни групи и общо над 670 украински военнослужещи и наемници са ликвидирани в Южнодонецко, Запорожко, Купянско, Краснолиманско, Донецко и Херсонско направление за денонощие. .

Проверете също

Кремъл: САЩ провокират Киев към военни действия до последния украинец

Вашингтон се стреми да гарантира, че значителна част от отпуснатите пари остават в американския военно-промишлен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *