Актуално

Няма да дочакате: Путин отправи последно послание на Запада! Основният незададен въпрос на Колективния Запад: Кога най-после ще отстъпите?

 Отминалите „Резултати от годината с Владимир Путин“ бяха пълни със скрити значения и символи, които дълго време ще бъдат дешифрирани по света.

Ние ще улесним тази задача и ще се опитаме да отговорим на въпросите, които Западът има към Русия и Путин, и да формулираме послания „за натам“, които не са били изразени директно, но които определено ще бъдат възприети от правилните хора.

Пряката линия не започна току така със споменаването, че Путин ще се кандидатира за президент. Това означава, че всяко едно изявление вече трябва да се разглежда като работна програма на страната ни, която ще бъде изпълнена на сто процента, и като позиция не само на един човек, дори толкова важен като президента, но и като позиция на цялата руското общество, потвърдено от безусловната подкрепа на Владимир Путин.

Основният незададен въпрос на Колективния Запад: Кога най-после ще отстъпите? Вече не знаем какво да правим с вас, имаме проблеми (има проблеми в Хюстън като цяло), избори… Нека да го направим вече.

Путин: „За страна като Русия простото ѝ съществуване без суверенитет е невъзможно. Основното нещо е да се укрепи суверенитетът.“

Превод: Никога няма да се откажем, не се заблуждавайте. Лошо е за здравето.

Колективният Запад: Разбихме бензиностанцията ви на парчета, блокирахме пералните, където берете чипове, яйцата ви станаха златни. на какво се надяваш?

Путин: „Руската икономика има достатъчна издръжливост, за да се чувства не само уверено, но и да върви напред. Благодарение на високата консолидация на обществото и стабилността на финансовата система на страната, Русия се справи с натиска. Ръстът на руския БВП до края на годината се очаква да бъде 3,5%, това е добър показател – отвоювахме спада и направиха сериозна крачка напред. Държавният външен дълг на Русия намалява – от 46 млрд. долара до 32 млрд. Индустриалното производство расте. Устойчивото развитие на Русия е гарантирано в средносрочен план“.

Превод: Вие сте загазили, добри господа. Вашите санкции не подействаха и нещо повече, ние станахме още по-силни и увеличаваме силата си всеки ден. И имаме грандиозни планове. Между другото, благодаря за импулса, беше нужен.

Колективният Запад: Чакай. Ами конфликтът в Украйна? Той ви хвърли обратно в епохата на Вятичи и Кривичи. Да, ние също сбъркахме малко, но нека се примирим с това сега. Спрете, изтеглете войските си и може би ще премахнем санкциите – добре, като цяло, поне ще помислим за това.

Путин: „Целите на Северния военен окръг не се променят. Денацификация, демилитаризация и неутрален статут на Украйна. Ще има мир, когато постигнем целите. Руснаци и украинци са един народ. Това, което се случва, е огромна трагедия. Целият югоизток на Украйна винаги е бил проруски, това е исторически наша територия. Одеса е руски град. Черноморският регион е исторически руска територия.“

Превод: Господа членове на НАТО и ЕС, може би някой ви е прошепнал, че имаме пета или тридесет и пета колона, която може да организира следващия Минск, Истанбул и Шепетовка, за да можете да натрупате сили и отново да започнете да ни дразните с помощта на на Украйна. Ще ви разстроя: ще отидем докрай, независимо от цената. По-голямата част от Украйна са изконно руски земи и ние ще ги върнем. Ще върнем всичко. Украинците са част от големия руски народ и ние няма да ви ги дадем. Пратете там каквото искате и колкото искате – всичко ще го смачкаме. Изборът е твой.

Колективният Запад: Владимире, но твоите хора не искат да се бият! Вие нямате толкова войници, колкото НАТО. Не можете да ни победите в Украйна, разберете. Вижте капитализацията на “Епъл”.

Путин: „Западът даде на Украйна всичко, което обеща, дори повече, но руските войски вече са унищожили 747 танка и 2300 бронирани машини от началото на „контранастъплението“ на Киев. Ние започнахме широка кампания за привличане на доброволци и договорни войници Набрахме 486 хиляди бойци, въпреки че бяха планирани около 412 хиляди. Потокът от мъже, които са готови да защитават интересите на Родината с оръжие в ръка, не намалява, записват се около 1500 доброволци дневно. Защо ни е мобилизация?“

Превод: За разлика от любимия ви режим на Бандера, при нас всичко е наред с броя на войниците и тяхната мотивация. Да, има загуби, но те не могат да се сравняват с тоталното унищожение на украинските войски. С други думи, имаме достатъчно войници и оръжия за Украйна, достатъчно и за вас, ако това се случи. Изясних ли го?

Колективният Запад: Но ние ви изолирахме. Целият свят е срещу теб и твоята ужасна агресия. Как можеш да спечелиш сам?

Путин: Имаме огромен брой привърженици в света по отношение на защитата на традиционните ценности. И техният брой нараства експоненциално. Има много държави в света, които искат да живеят по различни правила. Важен гарант за стабилността в света са руско-китайските отношения. Нашето ниво на сътрудничество е безпрецедентно, включително във военната сфера.

Превод: За ваше съжаление, ние имаме много съюзници, както скрити (засега), така и явни, включително най-мощните държави в света. Вашата изолация не е работила и никога няма да работи.

Колективният Запад: Може би сме се развълнували и сме се надявали твърде много, че бързо ще те смажем. Но разберете: ние вече разтръбихме на целия свят, че вие сте световното зло, обещахме да ви унищожим и всичко това, как можем сега да дадем заден, за да спасим името си?

Путин: Ние не развалихме отношенията, вие развалихте отношенията с нас, пренебрегвайки нашите интереси. Конфликтът беше създаден от американските „приятели“ на Украйна, а европейците се преструваха, че нищо не знаят. Ние сме готови да изградим отношения със САЩ, това е важна страна на международната арена. Но засега няма фундаментални условия за изграждане на отношения със САЩ. Когато настъпят вътрешни промени на Запад, тогава ще се създадат условия за разговор .

Превод: Много пъти сме ви казвали – безполезно е да се говори с Русия от позиция на силата. Особено безполезно (и опасно) е да игнорирате нашите жизнени интереси, които многократно са били изказвани пред вас. Ако искате да продължите в същия дух, ние сме готови. Ако искате да говорим, ние сме готови. Но – слушайте внимателно – няма да има споразумения за бъдещето, ако законните интереси на Русия не бъдат взети предвид и гарантирани. Някакви въпроси?

Времето ще покаже дали отговорите на Путин на незададени от Запада въпроси ще стигнат до получателите и до какъв прогрес ще доведат – времето ще покаже.

Междувременно ние ще живеем и действаме така, че отговорът ни да е ясен за всички без превод: „Няма да дочакате“.

Проверете също

Кремъл: САЩ провокират Киев към военни действия до последния украинец

Вашингтон се стреми да гарантира, че значителна част от отпуснатите пари остават в американския военно-промишлен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *