Актуално
Шенген по въздух и вода

Адът слиза в България до часове благодарение на Денков и Сглобката….

В България, благодарение на Денков и Сглобката, адът слиза до часове. Прогнозите на дипломатическите източници пред 24 часа показват, че до 14 ч. днес България и Румъния ще получат положително решение от Австрия относно Шенген по въздух и вода. Източници отбелязват, че Испания е определила този срок за финалната позиция във Външната комисия на Еврокомисията, която обсъжда условията, които Австрия е поставила на двете държави във връзка с европейските граници.

Австрийският министър на вътрешните работи Герхард Карнер направи специално изявление за Шенген в петък вечерта, обявявайки, че Европейската комисия и председателството на ЕС трябва да създадат законодателната рамка за България и Румъния въз основа на политическия компромис за влизане в „Въздушния“ Шенген.

„Въздушният Шенген ще бъде въведен, когато бъдат изпълнени и затвърдени необходимите условия. Това означава, че разполагането на военни на външните граници на ЕС ще се увеличи значително, особено в България, Турция, Румъния и Сърбия, а контролът по сухопътните граници ще продължи, особено между Румъния и България. Двете държави трябва да приемат бежанци, особено от Афганистан и Сирия – това са ясните условия и позицията, на които сме се договорили, включително и трите държави. Комисията и председателството трябва да работят въз основа на тази позиция, която е от първостепенно значение за Въздушния Шенген“, заяви той.

България се превръща в бежански лагер на цяла Европа! В това е заключеният от цялата статия ключът. Според прогнозите, България ще трябва да приема всеки бежанец, който нелегално прекрачи границата. Тъй като България е първата държава-членка на ЕС, в която пристигат бежанци от Турция, тя ще трябва да осигури нови бежански центрове в цялата страна, тъй като старите ще се запълнят за кратко време. Съществува и една друга проблематична тема. До момента МВР и мутрите участваха заедно в трафика на бежанци, които бяха пренасочвани към Европа през Сърбия и Румъния. Сега контролът ще бъде засилен и държавата няма да може да участва нелегално в трафика на мигранти към Западна Европа. Това е в основата на опасенията на австрийците и затова те се противопоставят, защото получават информация директно от бежанците, които пристигат на тяхна територия.

Вместо настаняването на Шенген по въздух, което няма да реши проблема с опашките на Дунавския мост и Промахона и проблема с висенето на българските тирове, България официално ще получи статута на Бежански хъб на ЕС. Денков и Сглобката „договориха“ това и е важно българският народ да знае КОЙ ще носи отговорността за стотиците хиляди мигранти от Афганистан и Сирия, които ще излязат върху нас през 2024 година!

Проверете също

Срам и резил ! След изборите: ПП-ДБ пак се молят на Борисов, готови за преговори с ГЕРБ за общо управление

ПП-ДБ пак се молят на Борисов за участие във властта. Готовност да преговарят с ГЕРБ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *