Ето какво каза Орбан за Русия! Ние няма да се ангажира в конфликта между Украйна и Русия, нито ще влезе във война с Русия

Премиерът на Унгария, Виктор Орбан, категорично заяви, че страната няма да се ангажира в конфликта между Украйна и Русия, нито ще влезе във война с Русия. Тези коментари бяха направени по време на интервю за радиостанция Kossuth.

В отговор на искането му да реагира на скорошни коментари от Гергей Карачон, кмета на Будапеща и член на опозицията, че Унгария “вече е във война с Русия”, Орбан каза, че подобни твърдения са абсурдни.

Според Орбан, всяка личност, която има ясна представа за историята на Втората световна война, няма да прави такива предположения. Орбан беше твърд в становището си, че докато той е на власт, Унгария ще остане нейтрална по отношение на този конфликт.

В миналото, Орбан критикуваше Европейския съюз и други западни държави, които, според него, се опитват да манипулират Унгария да се включи в украинския конфликт, включително като призовават страната да изпрати оръжие до Киев.

Проверете също

Нешка Робева взриви мрежата: Парите са им фетиш! За първи път се срамувах, че съм българка!

Парите са един фетиш в съвременното общество, те са същността на ценностите. Но има едно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *