Актуално

Борисов е най-одобряваният лидер, срив за Петков и Василев. Христо и ген. Гном накрая – с 12% и 8%

Борисов е най-одобряваният политически лидер, срив в доверието към Петков и Василев, а Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов са на опашката. Това става ясно от национално проучване на “Екзакта Рисърч Груп“, проведено от 30 януари до 4 февруари 2023 г. 1050 пълнолетни българи от 70 населени места на страната са били анкетирани чрез интервюта “лице в лице”.

Най-одобряваният лидер на парламентарни партии продължава да бъде Бойко Борисов. Той получава 24 % от доверието на българите. Към лидера на ГЕРБ неодобрението е 67 на сто.

Стефан Янев, председател на „Български възход“, получава сходен резултат на одобрение с този на Борисов.

Доверието към президента Румен Радев и към служебния премиер Гълъб Донев продължава да намалява. Въпреки това доверието към президента Румен Радев остава с по-висок дял от неодобрението му (48% към 39%), то намалява през последния месец, показват още данните.

Одобряват го болшинството избиратели на БСП, на БВ и на ИТН. Оценките за работата му все повече са полюсни и политически обагрени. С три процента намалява доверието към Гълъб Донев, който получи премиерския пост във второ поредно служебно правителство. Една трета от българите одобряват работата му, но малко над половината декларират неодобрение.

Доверието на хората към повечето лидери на партии в парламента продължава да ерозира, коментират от социологическата агенция. Борисов и Янев остават с най-голямо доверие – 24 %, докато лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев са одобрявани от едва 16 на сто. 72 % от българите обаче не ги одобряват.

В началото на февруари Корнелия Нинова и Мустафа Карадайъ имат съизмерими рейтинги на одобрение и на неодобрение. Одобрявани са от по 15% от българите, а неодобрението им възлиза на по 75%.

Костадин Костадинов е одобряван от 13%, а неодобряващите го са 72%. Христо Иванов е одобряван от 12%, като неодобрението му е 70%. Атанас Атанасов е одобряван от 8% от българите, като неодобрението му е 69%.

Проверете също

Радев за атаката в Москва: Съболезнования за опечалените, солидарност с руския народ

„България винаги е осъждала всички форми на тероризъм и нападения срещу невинни граждани, където и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *